BrynäsDet är fortfarande oklart om Brynäs IF får behålla alkoholtillståndet.
Gävle

Inget beslut om alkoholtillstånd på Läkerol Arena

Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör: "Nu avvaktar vi förvaltningsrättens dom"
1:36 min

Det är fortfarande oklart om Brynäs Arena AB kommer att få behålla sitt alkoholtillstånd på Läkerol Arena. Efter dagens förhandlingar i förvaltningsrätten i Falun meddelade domaren att beslut kommer tas inom fyra veckor.

Klubbdirektören Hans-Göran Karlsson har under dagen närvarat vid förhandlingarna på Faluns förvaltningsrätt. Flera vittnen har hörts och enligt Karlsson framkom det inga nya uppgifter:

– Ingenting som inte var käönt tidigare, säger han.

I slutet på januari förlorade Brynäs arena AB sitt serveringstillstånd efter att Gävle kommuns alkoholhandläggare hade upptäckt flera brister under en hemmamatch. Enligt kommunen serverade personalen alkohol till besökare som var kraftigt berusade, golvet var fullt av glas och dryck och flera minderåriga fick omhändertas av polisen. Men den bilden delades inte av Brynäs arena AB som alltså överklagade kommunens beslut till förvaltningsrätten där förhandlingarna avslutades tidigare i eftermiddag.

– Domaren meddelade att de har fyra veckor på sig att meddela domen, förklarar Karlsson.

Men vissa förändringar har redan skett. Brynäs Ifs klubbordförande meddelade idag att man inte längre kommer att servera alkoholhaltiga drycker på kiosken vid bortaläktaren. Men enligt Hans Göran Karlsson var det ett beslut man tog långt tidigare:

– Vi bestämde redan tidigare att ta bort det.

Vad skulle ett indraget tillstånd innebära för Brynäs?

– Det vill jag inte spekulera i. Nu avvaktar vi förvaltningsrättens dom, säger Brynäs IFs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".