Edsbyns tränare Peter Törnberg. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
Bandy

Bandyrysare väntar i kväll

"Det är så det här det ska vara"
1:41 min

I kväll ska det avgöras om Gävleborgs län ska få fyra lag i semifinal i bandyslutspelet. Sandviken och Bollnäs är redan klara och i kväll kan även Broberg och Edsbyn ta sig dit. Broberg möter Villa/ Lidköping på bortaplan medan Edsbyn drabbar samman med Hammarby på hemmaplan för en femte och direkt avgörande kvartsfinalmatch.

– Jag är väldigt laddad. Det var länge sedan Broberg spelade en femte och avgörande kvartsfinalmatch så det känns riktigt kul att få vara med om det här, säger Brobergs tränare Svenne Olsson.

– Det är ju sådana här matcher som man tränar för, både som tränare och spelare! Det är hemmaplan och avgörande match - det blir inte så mycket bättre, säger Edsbyns tränare Peter Törnberg.

Två spännande matcher väntar
Det är verkligen upplagt för två bandyrysare i kväll. Broberg åkte ner mot Lidköping redan i går kväll för att möta Villa i den avgörande kvartsfinalmatchen i kväll.

Med sig från den senaste matchen har Broberg en vinst på hemmaplan då laget vände ett 1-4 underläge till vinst med 7-4.

Till skillnad mot Broberg så förlorade Edsbyn sin senaste match med hela 8-3 mot Hammarby. Så här säger Edsbyns tränare Peter Törnberg om vad den förlusten betyder inför kvällens match:

– Det betyder revanschlusta! Det vet jag att det gör.

"Ta tag i taktpinnen"
Vad kommer då avgöra kvällens matcher? Brobergs tränare Svenne Olsson pratar om att våga:

– Det gäller att våga gå rakt fram till kvällens vackraste dam och bjuda upp henne direkt. Inte vänta till fem i två utan på det direkt! Ta tag i taktpinnen!

Och så här säger Edsbyns Peter Törnberg om matchen mot Hammarby:

– Det är svårt att peka på någon speciell sak. Alla har ju sin matchplan som man vill få fungera och de som får det fungera bäst i kväll tror jag har störst möjlighet att vinna, säger han.

Magnus Hansson
magnus.hanssson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".