Tobias Söderqvist från Allmänna Motorföreningen Årsunda som tillsammans med sin bror Joakim Söderqvist tog sin fjärde seger i A-klassen för tvåhjulsdrivna fordon. På bilden syns också Tobias dotter Hanna. Foto: Linda Åberg / Sveriges Radio
Gestrikekannan

Tobias tog hem rallyseger

Tobias Söderqvist: "Det känns alltid bra att vinna"
1:25 min

Omkring 1000 personer letade sig ut i skogarna runt Järbo under lördagen för att titta på den fjärde deltävlingen av åtta i distriktsmästerskapen i rally - som kallas för Gestrikekannan.

Omkring 100 rallyekipage från olika klasser kom till start för att slåss om den åtråvärda titeln.

I klassen A-förare för tvåhjulsdrivna fordon vann Tobias Söderqvist och Joakim Söderqvist från Allmänna motorföreningen Årsunda. Det var fjärde vinsten i rad.

– Det känns alltid bra att vinna. Vi har en tävling nästa helg också. Så vi har inte jagat livet ur oss den här tävlingen. Bilen måste vara hel nästa helg, säger Tobias Söderqvist.

Rallyföraren Tobias Söderqvist och hans bror Joakim trivs i skogarna kring Järbo. Det var brödernas sjunde vinst i Gestrikekannan och förutom segerpokal fick bröderna ta emot ett vandringspris för andra gången. Firandet av vinsten blir kortvarig. I dag börjar Tobias ladda för SM. SM är något Tobias gärna vinner. Men han har svårt att tippa sitt odds.

– Det är svårt att säga med en tävling körd. Men det är små marginaler.

Hur ska du fira den här segern?

– God mat hemma kanske och ta det lite lugnt. Sen ska vi upp tidigt och börja skruva för att förbereda för nästa helg, säger Tobias Söderqvist.

Linda Åberg
linda.aberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".