Vattenfall AB anställer nu en kundombudskvinna

Vattenfall AB anställer nu sin största fiende Birgitta Klemensson som i en regeringsrapport har kritiserat elleverantörerna hårt.

Regeringen har tröttnat på att så många elkunder har stött på svårigheter från alla de elleverantörer som finns i Sverige. Birgitta Klemensson fick uppdraget av regeringen att granska bolagen och skrev en rapport med namn ”konsumenten - i centrum eller i kläm”. rapporten blev väldigt uppmärksammad och Birgitta Klemensson blev nu i veckan anställd som kundombudskvinna i det halvstatliga bolaget Vattenfall AB.
Alltfler lämnar in klagomål till elleverantörerna och sedan år 2000 har antalet klagomål tredubblats. Det man klagar på är att man får betala för höga elräkningar när det enligt kunden är uppenbart att elleverantören inte har läst av mätaren. Elbolaget Kraftkommission AB är nu stämd på ca 20 miljoner kronor som ska betalas tillbaka till elkunderna och de kan nu få upp till 5000 kr i återbäring av bolaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista