Hilding Mickelssons allmogemöbler blir kvar i Hälsingland

Det verkar som om allmogemöbler från Hilding Mickelssons dödsbo kommer att stanna i Hälsingland. Det visar resultatet efter två dagars auktion på Hilding Mickelssons gamla tomt.

Amerikanska intressenter har på en öppen telefonlinje lagt bud på de finaste sakerna, men de har hela tiden blivit besegrade av överbud från ortsbefolkningen. Anders Brandt från Gävle som är auktionsförrättare för auktionen säger till Radio Gävleborg att bygden troligtvis har gått ihop för att rädda kulturarvet efter naturfotografen Hilding Mickelsson. 

Högsta budet fick ett brännvinsskåp som var belagt med exportförbud. Det gick för 44.000 kr till en privat ortsbo. Folk har t.o.m. begärt om kredit för att ha råd att bjuda på auktionen. Hilding Mickelsson avled för 2½ år sedan, och auktionen med hans allmogemöbler m.m. fortsätter i två dagar till, den 17-18 juli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".