12 anställda har varslats vid Electroengine som tillverkar drivsystem till elbilar. Foto: P4 Gävleborg

Electroengine hotar lämna Gävle

Gävle kommun: "Enskilt stöd är inte lagligt"
0:23 min

Electroengine, som börjat etablera sig i Ericssons nedlagda fabrik i Gävle, kan komma att lämna orten. I dag varslade företaget 12 medarbetare och företaget hävdar att de inte har fått utlovade pengar av regionens företrädare. Gävle kommun hävdar dock att det aldrig funnits ett sådant löfte.

– De uteblivna löftena äventyrar den finansiella hållbarheten i vår verksamhet och ytterst grunden för ett långsiktigt samarbete. Därför tvingas vi idag varsla 12 av våra 17 medarbetare och även planera för en flytt av verksamheten, säger företagets vd Thomas Bergfjord i ett pressmeddelande.

Gävles kommundirektör Göran Arnell tillbakavisar kritiken och hävdar att avtalet inte säger något om ekonomiskt stöd till Electroengine.

– Ett finansiellt stöd till ett enskilt företag kan det aldrig vara tal om. För en kommun är det inte ens möjligt att stödja enskilda företag på det sättet, det är inte lagligt, säger Göran Arnell.

P4 Gävleborg har utan resultat sökt Electroengines vd Thomas Bergfjord för en kommentar.

P4 Gävleborg
nyheterna.gavleborg@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".