Styckmordet i Bollnäs

Filmer viktiga bevis

1:14 min

De tre män som åtalats för mordet på Bollnäsbon Christian Larsson filmade delar av händelseförloppet. I en av de misstänktas mobiltelefon så upptäckte en av poliserna inspelningar från gravplatsen i ett skogsområde.

– När han såg vad som fanns i mobilen så blev han definitivt tagen av filmerna. Han ringde omedelbart till mig och sa, det här fixar jag inte. Då förstod vi att materialet skulle bli jätteviktigt i förundersökningen, säger spaningsledare Sune Nordh.

I den beslagtagna mobiltelefonen har polisen hittat två inspelade sekvenser från gravplatsen. Den ena filmen är på ett par minuter medan den längre är omkring 20 minuter lång. Inspelningarna finns inte med i förundersökningen utan har sekretessbelagts av åklagaren Ann-charlotte Bålman.

Men händelseförloppet finns återgivet i skriftlig form. Där går det bland att läsa vad de säger till varandra när de gräver graven ute i skogen. Bland annat pratar de om vad som hände i lägenheten och vem som gjort vad.

De diskuterar också med varandra om filmerna ska läggas ut på Youtube.

– De är väldigt målmedvetna med vad de har för sig ute i skogen, säger åklagaren Ann-Charlotte Bålman.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista