Den svenska truppen i Global Games måste IQ testas

Trots att de endast är 3 veckor kvar till Global Games, som är de utvecklingstördas motsvarighet till olympiska spelen och som i år ordnas i Bollnäs  så är ännu inte den svenska truppen klar på grund av att inte testerna är klara

För att få tävla  krävs det att deltagarna gör ett IQ test som inte överstiger 75. Ett test som ännu inte sex av de svenska friidrottrana gjort. Trots att de endast är tre veckor kvar till Global Games i Bollnäs är inte den svenska friidrottstruppen klar. Detta pågrund av att sex deltagare saknar ett IQ intyg. För i Global Games, som är olympiska spelens motsvarighet för utvecklingsstörda får inte de tävlandes IQ överstiga 75. Men förbundskapten Magnus Olsson är inte orolig, för enligt honom kommer man till helgen att testa de sex som ännu inte fått ett intyg.
När de spanska basketlaget fuskade i Paraolympics 2000, beslutade man att utesluta alla som tillhörde den internationella idrottsorganisationen för personer med utvecklingsstörning. Straffet berörde inte bara Spanien, utan alla länder och därför har man nu startat Global Games som i år arrangeras i Bollnäs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".