Folk klagar på fördyringarna vid Mickelsson auktionen

Nu känner sig besökarna lurade efter helgens Hilding-Mickelsson auktion i Rengsjö. Anledningen är ett påslag på priset, som inte stod med i annonserna.

Hilding Mickelsson auktionen förra helgen var välbesökt, men efteråt har flera besökare upprörts över att auktionsförrättaren City Auktion i Gävle lade till 15 procent på priset  och att det inte stod i annonserna. Besökare har nu hört av sig till konsumentvägledninen för att dom känt sig lurade, och att de inte skulle åkt dit om de viste att det var så dyrt. Auktionsförättaren Anders Brandt tycker dock att annonseringen på plats räckte och att det är vanligt att man lägger på en procentsats på priset.
Radio Gävleborg har varit kontakt med en auktionsförättare i Hälsingland och enligt honom så är det ingen auktionsfirma i Hälsingland som har något påslag på utropspriset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista