Länets teaterchef har guldkantat kontrakt

Peter Oskarsson som är chef för Folkteatern i Gävleborgs län får dubbla löner. Och lönerna försvaras av teaterledningen och Oskarsson själv.

Peter Oskarsson som är chef för Folkteatern i Gävleborgs län får dubbla löner. Utöver chefslönen på över 56000 kronor per månad får han också betalt för att regissera och att jobba som skådespelare på Folkteatern.
Förra året regisserade Peter Oskarsson under 15 veckors tid och stog på scen 35 gånger.Det gav 350 000 kronor extra i lönekuvertet.

De dubbla lönerna motiverar Folkteaterns ordförande Lennart Gard med att regin innebär dubbla arbetsinsatser för Peter Oskarsson.

Men Peter Oskarsson har betydligt bättre villkor än de andra länsteatercheferna. Det visar en granskning som Svenska Dagbladet har gjort. De flesta teatercheferna får inte extra betalt för att regissera.
Folkteaterns chef Peter Oskarsson har en månadslön på över 56 000 kronor, ett årskort på SJ, reseersättning och, som vi tidigare berättat, en fallskärm på två årslöner, om han skulle sluta i förtid.
Utöver chefslönen på över 56000 kronor per månad får han också betalt för att regissera och att jobba som skådespelare på Folkteatern.

Detta kan jämföras med Dalateaterns chef Astrid Assefa som får 43.700 kronor per månad och som får maximalt 3 månaders lön om hon skulle sluta. De tre månaderna betalas ut under förutsättning att hon inte har något annat jobb då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".