Långa fängelsestraff för knarklangare

Polisens kamp mot knarkmissbruket har idag lett till att två länsbor dömts till tre års fängelse vardera för olika narkotika brott.

Två olika narkotikarättegångar avslutades idag. I den första dömdes en 36 årig gävlebo för att ha haft 3,3 kg cannabis hemma hos sig.
Mannen kunde dömas efter att polisen gripit honom påtänd i sin bil i början av sommaren. Då hade han några gram Cannibis på sig.
En husrannsaken ledde sedan till det stora beslaget på 3,3 kilo Cannabis, värt runt 200 000 kr på gatan. 36-åringen har också haft en 47-årig kumpan, men rättegången mot honom har ännu inte inletts.
36 åringen hävdade att de 3,3 kilono cannabis var för eget bruk, men Tingrätten tog ingen notis om det utan dömde mannen till tre år fängelse för grovt narkotikabrott och drograttfylleri.

Samma straff utdelades den andra knarkrättegången.
Även där stod en Gävlebo åtalad för grovt narkotikabrott. Gävlebon, en man 23 år gammal, hade tänkt att sälja ett halvt kilo amfetamin men polisen hann ingripa innan knarket nådde Gävles missbrukare och nattliv.
Amfetaminet, som värderas till runt 50 000 kronor, skulle säljas i små påsar, märkta ”bags of joy”.
Grovt narkotikabrott ansåg tingsrätten och dömde 23-åringen till 3 års fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".