1 av 2
Brottsplatsen. Den okände gärningsmanen släpade flickan från gatan ut på en allmänning, mitt i det fridfulla villakvarteret. Foto: Tomas Groop P4 Gävleborg
2 av 2
Polisinspektör Kristina Åsarby. Foto: Tomas Groop P4 Gävleborg
sandviken

Utredning om våldtäktsförsök på 15-åring läggs ned

"Väldigt ovanligt med okänd gärningsman"
2:01 min

Polisen har kört fast och tvingas nu lägga ned utredningen om den 15-åriga flicka som på onsdagskvällen den sjätte april utsattes för ett brutalt våldtäktsförsök i bostadsområdet Örta i Sandviken.

Överfallet skedde på öppen gata när flickan skulle hem efter att ha gått och handlat.

Brottsplatsen spärrades av redan på onsdagskvällen. På torsdagen fanns polisens tekniker och hundförare på plats och polisen genomförde operation dörrknackning i jakt på vittnen.

Men insatsen gav inget och trots att en våldtäktsman alltså fortfarande går fri i Sandviken, måste nu utredningen läggas ned.

Polisen tappade tidigt i utredningen bort en medelålders man som kanske hade viktiga vittnesuppgifter att komma med.

– Det var helt enkelt någon som gav sig till känna och som vi inte fick tag på senare, säger polisinspektör Kristina Åsarby.

Hon utreder ofta brott där gärningsmannen är känd. Men det här överfallet är ett grovt brott av helt annan karaktär.

– Det är väldigt ovanligt med överfall av okänd gärningsman och alla ungdomar ska tänka på att vara försiktiga när de är ute. Nu stundar ju skolavslutning snart och då tycker jag att föräldrar ska vara intresserade av var de har sina ungdomar, säger Kristina Åsarby.

Tomas Groop
tomas.groop@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".