fotboll

Hasse Berggren slutar

1:29 min

Gefle IF:s anfallsspelare Hasse Berggren lägger av. Efter hemmamatchen mot Mjällby hemma den 26 maj kommer 38-årige Berggren istället att övergå i en tränarroll i föreningen. Orsaken till beslutet är en efterhängsen skada från ifjol.

– Det känns vemodigt men jag är 38 år så det är inget konstigt som sker. Jag har haft skadebekymmer under en långt tid så det får räcka nu.

Har det varit ett svårt beslut att ta?

– Ja det har varit svårt eftersom jag känner att jag är rätt duktig än och kan bidra när jag är på plan men de problem jag har i höfterna gör att jag inte får någon kontinuitet och inte kan prestera på topp och för att jag inte ska riskera något för framtiden så väljer jag att sluta.

Började karriären i Norrsundet

Hasse Berggren är född i Norrsundet där han också började sin karriär en gång i tiden. Sedan dess har det blivit två sejourer i Gefle IF. Den första gången på nittiotalet och sedan de senaste fyra säsongerna.

Däremellan har forwarden hunnit med spel i såväl den norska högstaligan som med Hammarby, Elfsborg och BK Häcken. Totalt har Berggren gjort 83 mål i allsvenskan under 234 matcher.

Många fina minnen

När han minns sina säsonger i Gefle är det många fina minnen som kommer tillbaks; det säkrade kontraktet 2009, kvalet förra året, men kanske främst den sista säsongen innan han lämnade Strömvallen för Söderstadion.

– Det sista året i Gefle innan jag gick till Hammarby, 1997, så hade jag en helt enastående säsong där jag gjorde 20 mål i serien och en massa i cupen. Den säsongen stämde allting och det var roligt. Jag har haft med mig hela tiden att jag har velat avsluta i Gefle och det har jag fått nu, säger han.

Berggren gör sin sista match för Gefle IF mot Mjällby hemma på Strömvallen den 26 maj. Efter det kommer veteranen att kliva över till en roll i ledarstaben där han främst ska hjälpa till med coachning av forwards och hjälpa till med rehabilitering.

Martin Svensson
martin.svensson@sr.se