Bedragare lurade förståndhadikappad på 127 000 kronor

Tre män i 20-årsåldern från Gävle har åtalats för att ha lurat en förståndshandikappad man på sammanlagt 127 000 kronor.

Enligt åtalet kallade de sig för Anna, Malin och Sexy. De kom i kontakt med mannen via en dejt-hemsida på internet, och dom lockade med sexinviter det skriver Gefle Dagblad.
Mannen fattade tycke för bedragaren som kallade sig för Anna och han övertygades att låna ut 20 000 kronor så Anna skulle kunna skaffa en egen dator.

Vid ett annat tillfälle lyckades bedragaren som kallade sig för Malin få loss 19 000 kronor för en bröstförstoring. När mannen uttryckte tveksamhet ringde en av bedragarna och utgav sig för att var Malins pappa och hotade med polisanmälan om han inte satte in pengarna.

En av de åtalade hade även telefonsex med mannen för 3 000 kronor. Men bedragaren säger sig vara för äcklad av händelsen för att berätta mer i polisförhören.

Sammanlagt överförde mannen pengar till de åtalades konton vid 39 tillfällen mot olika löften.

Den förståndshandikappade mannen har efter händelserna försetts med en god man som ska hjälpa honom med ekonomin.

De tre männen, som är ostraffade sedan tidigare, har erkänt sig skyldiga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista