Gävleborg

Strippande elev anmäler skola

En elev vid en folkhögskola i Gävleborgs län har anmält skolan till Diskrimeringsombudsmannen. Hon jobbade extra som strippa och stängdes därför av från skolan.

I sin anmälan skriver hon att hon att hon drygade ut sitt sinande studiemedel genom att arbeta som strippa, bland annat på en klubb i Stockholm, och genom att sälja sexuella tjänster.

"Vad har du för diagnos?"
När skolans ledning fick reda på studentens extraknäck ska den ha stängt av henne från skolan. Som ett av skälen angav ledningen att kvinnan skapat splittring i klassen genom att vara så öppen med att hon strippade och sålde sex. När kvinnan sagt att hon trivdes med sitt extraknäck ska de ha frågat henne vad hon hade för "diagnos", skriver kvinnan till Diskrimineringsombudsmannen.

Sälja sex inget lagbrott
Kvinnan menar att hon inte gjort något olagligt och ifrågasätter därför skolledningens rätt att stänga av henne. Den kränkande behandling kvinnan tycker att hon utsatts för har hon nu anmält till DO.

Lägger ned ärendet
Men hos Diskrimineringsombudsmannen har ärendet lagts ner eftersom sexuellt beteende inte är en av diskrimineringsgrunderna i lagen. Det säger myndighetens utredare Patrik Edgren som har arbetat med fallet.

– Och det går heller inte att bevisa att kvinnan tvingades att sluta på skolan och att hon inte slutade frivilligt, tillägger Patrik Edgren.