Ljusdal/Stockholm

Ljusdalsbo omkom

1:30 min

En 27-årig man från Ljusdal avled i går efter en olycka på en byggarbetsplats i Solna i Stockholm. Dessutom blev en 49-årig man, också han från Ljusdal, svårt skadad. Olyckan skedde då färdiga delar av trapphuset i en tolvvåningsbyggnad skulle monteras, men i stället rasade.

Det var i går vid halvelva-tiden på förmiddagen som olyckan inträffade när färdiga delar av en betongtrappa skulle sättas på plats på tionde våningen på ett kontorshus som håller på att byggas i Solna.

Tre Ljusdalsbor inblandade
De tre Ljusdalsborna befann sig inne i trapphuset när trappan rasade samman. Två av dem fastnade i rasmassorna. Det var den nu avlidne 27-årige mannen och en 49-årig man som ska vara svårt skadad - men inte ha livshotande skador. Den tredje mannen, en 19-åring från Ljusdal, undkom rasmassorna men chockades svårt.

Så här säger Peabs informationschef Niklas Brantingsson om dödsolyckan i dag dagen efter att den inträffade.

– Det är allvarligt. Vi ser mycket allvarligt på det. När det blir sådana här tragiska följder så påverkar det alla.

Vad vet ni om olyckan? Hur inträffade den egentligen?

– Egentligen vet vi inte så mycket. Det pågår en utredning både hos Polisen och Arbetsmiljöverket och arbetsplatsen är helt avstängd så vi kan inte komma in och göra några egna undersökningar. Vi får helt enkelt avvakta den undersökning som pågår för att få klarhet i varför detta kunde hända, säger Peabs informationschef Niklas Brantingsson i dag.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se