Ockelbo

Ockelbobyar fick finbesök

1:33 min

I dag fick byarna Lingbo, Jädraås och Åmot kungligt besök när kronprinsessan Victoria och prins Daniel fortsatte sin resa i Ockelbo kommun. Överallt samlades mängder med folk som ville säga hej och ge paret en bukett med blommor.

– Hej! Vad heter du? frågar Kronprinsessan en liten pojke som står utanför fabriken i Lingbo.

-- Hogo Olén.

– Vad kul att du är här! Och du har blommor också! säger Kronprinsessan Victoria till Hugo som står utanför fabriken i Lingbo.

Birgitta fick prata med Viktoria
Vår reporter Anna Molin träffade Birgitta Palm Olén från Bollnäs som var på plats i Lingbo i dag. Hon hade träffat kungen när han var nyfödd berättade hon.

– Jag fick en liten pratstund med Kronprinsessan och jag berättade för henne att 1946 när hennes far (kungen) var några månder gammal så var jag på Haga med mina föräldrar och jag fick titta på lilla prinsen när han låg på sin mammas arm. Så det var ett minne...

Tog sig tid med många
Birgitta Palm Olén var inte den enda som hann säga några ord till paret när de besökte Lingbo. Kronprinsessan och Prinsen var noga med att hälsa på alla som förväntasfullt väntade på dem med blommor och flaggor i högsta hugg. Och en som fick komma lite närmare paret var Elisabeth Olsson, vice ordförande i Lingbos byråd.

– Jag fick ju förmånen att vara den första Lingbobon som hälsade dem välkomna hit. Och så tyckte jag det var väldigt viktigt att de hälsade på alla hitresta bybor och skolelever - vilket de också gjorde, och det känns jätteroligt för det är många som har sett fram emot den här dagen, säger hon.

Och Birgitta Palm Olén uppskattade att det kungliga paret tog sig tid att småprata med byborna runt om i Ockelbo kommun uppskattades.

– Det tycker jag är väldigt roligt att de tar sig tid att åka ut och titta på vardagen ute i glesbygden för vi behöver lite fest ibland. De är ju så rar också! säger Birgitta Palm Olén från Bollnäs som var på plats i Lingbo i dag.

Anna Molin
anna.molin@sr.se