Demotoppen 2004 har fått en vinnare!

SR Gävleborgs sommarsatsning på lokal musik lockade i år ett rekordstort antal deltagare. Inte mindre än 65 artister och grupper skickade in sina bidrag till tävlingen Demotoppen och bland de tio som kvalificerat sig till final utsågs idag The Lois Cypher Band med låten Beyond till vinnare.

Därmed blev det också i år ett band från Hälsingland - denna gång från Bollnäs - som kammade hem den åtråvärda förstaplatsen. I fjol hette vinnarna The Suburban Cowboys och kom från Söderhamn. Liksom föregångarna kan The Lois Cypher Band nu se fram mot den lockande möjligheten att få framträda för en större publik. Förstapriset utgörs nämligen av spelningar i radions P4 Live och framträdande på scen under både Cityfesten i Gävle och Bockrocken i Bollnäs.

- Det här är skitkul. Jag är verkligen överraskad, säger Pontus Torstensson, som spelar trummor i The Lois Cypher Band i en första kommentar.

Även Kertin Carlsson, demotoppsansvarig på SR Gävleborg är nöjd med slutresultatet av tävlingen.

- Jag är imponerad över att juryn bland tio fantastiska finalbidrag lyckats enats om ett band. Dessutom är det roligt att över 400 lyssnare engagerat sig via telefon och e-post för att rösta på sin favorit.

Juryn som bestått av representanter från både SR Gävleborg och arrangemangen Cityfesten och Bockrocken hade alltså inget lätt jobb med att vaska fram en vinnare bland alla utmärkta bidrag. Valet av The Lois Cypher Band motiverades till sist på följande sätt:

”Brutal mognad från Hälsingland. Ett band med potential att hävda sig på den komplexa musikmarknaden. Det här är idag, igår och imorgon!”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista