Tryggve kräver svar från ministern

Det har nu gått 15 dagar sen den syriska kurden, och tidigare Gävlebon, Anas Malla, försvann i Syrien. Nu har hans advokat Tryggve Emstedt skickat ett brev till invandrarminister Barbro Holmgren.

Advokat Tryggve Emstedt skriver att de anhöriga börjar bli desperata och att det är av ”utomordentlig vikt” att Barbro Holmgren och Utrikesdepartementet, UD, åtminstone bekräftar att Anas Malla har kommit fram till Syrien och vem som är hans handläggare.
Anas Malla sökte, som vi tidigare har berättat, asyl i Sverige på grund av kurdernas situation i Syrien. Men han fick avslag.
Hans advokat Tryggve Emstedt har hela tiden hävdat att Mallas skulle få problem i Syrien till följd av sin etniska tillhörighet. Nu skriver Emstedt till invandrarministern att Sverige i samband med avvisning har ett stort ansvar, särskilt när det finns en risk för tortyr.
Han kräver svar senast den 9 augusti 16.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".