Strömvallen uppfyller inte de allsvenska kraven

Gefle IF har gjort en mycket bra säsong i superettan i fotboll. Men skulle laget gå upp i allsvenskan krävs en upprustning av hemmaplanen Strömvallen.

Det är Gävle kommun som äger Strömvallen. Där vill de ansvariga varken ta ut segrar eller extrakostanader i förväg. Men efter drygt halva säsongen ligger Gefle på en ganska trygg andraplats med allsvenskan inom synhåll.
Skulle Gefle avancera till högsta serien, för första gången sen 1984, behöver arenan byggas om. Anders Berg, Gefle IF:s kanslichef, gissar att det rör sig om miljonbelopp.
För att en arena ska vara godkänd för allsvenska matcher måste det bland annat finnas plats för polisen att upprätta en ledningscentral och möjligheter till kameraövervakning. Dessutom måste planen vara garanterat spelbar från första april till 15 november, vilket Strömvallen inte är i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista