Bollnäs

Fortfarande oklart om campus Gärde

1:44 min

Det är fortfarande oklart om det blir en central högstadieskola på Gärdet i Bollnäs kommun. Först ska en genomgripande översyn av hela kommunens skolstruktur genomföras. Målsättningen är att politikerna ska kunna fatta ett beslut innan årsskiftet.

– Det är för tidigt att svara på om vi ska satsa på campus Gärdet eller inte, säger Jan Lahenkorva som är ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Bollnäs.

Förra året var diskusionerna om ett campus Gärde i Bollnäs högaktuellt. Där skulle utbildningar från årskurs sju upp till högskolenivå placeras. Men dom idéerna har tills vidare lagts på is.

Tomma skollagar
Idag finns det allt för många tomma skollokaler i Bollnäs som kostar mycket pengar, någonstans mellan 10 och 20 miljoner. Hur det problemet ska lösas är än så länge oklart men något som nu undersöks säger Jan Lahenkorva.

– Genom att undersöka bland annat befolkningsstrukturer ska vi besluta var vi ska förlägga skolverksamhet i Bollnäs kommun, säger Jan Lahenkorva.

I september ska förvaltningen vara klara med sin utredning och presentera förslaget till politikerna i Barn- och utbildningsnämnden.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sverigesradio.se