Stökiga Stockholmssupportrar tar polisresurser om GIF når allsvenskan

Om Gefle IF spelar i allsvenskan nästan år så väntar minst tre högriskmatcher. Det är mot AIK, Djurgården och Hammarby som säkerheten på Strömvallen måste skärpas, och då kan det behövas uppemot 20 poliser per match, mot två idag.

All allsvensk publik är inte som 20 gästande Bodensupportrar. Högriskmatcher i allsvenskan är matcher mot dom tre Stockholmslagen.
När Kalmar FF, tex, gick upp i allsvenskan kostade det 700 000 kronor per år i extra säkerhetsarbete.
Så mycket kommer det inte att kosta i Gävle, säger vice länspolismästare Lars Norrström för Radio Gävleborg, men han konstaterar att den höjda säkerheten kommer att ta resurser i anspråk.
Problem med allsvenska matcher är inte alltid inne på arenan, utan istället utanför den. Där kan det i vissa fall bli bråk.Men det tänker polisen i Gävle ha koll på. AIK:s Djurgårdens och Hammarbys supportrar kommer inte att få tillgång till Gävles gator och uteserveringar, istället ska de ledas av polisen till och från Strömvallen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista