Per-Arne Weglin och Henric Bruverius som arrangerar Mittiamässan i Ljusdal för sjunde gången, tillsammans med Milton Spring, åkare och idékläckare när skogstransportmässan drog igång 1999. Foto: Hasse Persson / Sveriges Radio
ljusdal

Dags för Ljusdals största arrangemang

1:33 min

För sjunde gången drar den stora skogstranportmässan Mittia igång i Ljusdal. Den 19-20 augusti är det dags för Ljusdals största arrangemang som bara blir större och större. Alla som vill får inte vara med.

– Det kan vi inte göra för det här är en nischad mässa för skogstransport, säger Per-Arne Weglin på Mittia.

Det handlar om allt som kan knytas till skogstransporter och i vårt län finns väldigt många sådana företag.

Mitta är en växamässa från 80 till 130 utställare, från 2.500 besökare till 6.000. Milton Spring är åkare och idékläckare för 12 år sedan:

– Varför ska jag åka till Jönköping och Umeå för att titta på det jag tycker om när man kan ordna det hemma?, säger Milton Spring.

Cirka 2.500 så kallade timmerbilar finns i Sverige och mässan är en samlingspunkt med trender och nyheter, bland annat längre fordon, ny teknik och bättre arbetsmiljö, med mera.

Hasse Persson
hasse.persson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista