Läkarkrisen i Bollnäs består

Det är fortfarande problem att få tag på läkare till hälsocentralerna i Bollnäs, trots ett bemanningsföretag åtagit sig att ombesörja läkartillgången.

Landstinget Gävleborgs avtal med bemanningsföretaget ”Rent a doctor” gäller i tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. Men företaget har nu visat att det inte klarar att uppfylla sitt åtagande att bemanna 6 läkarlinjer med högst 9 olika läkare.
Problemen är inte heller begränsande till Bollnäs - ”Rent a doctor” ska även bemanna hälsocentralen i Andersberg i Gävle, något som inte heller där lyckats fullt ut.

Hälsinglands primärvårdsdirektör Jan Woxberg säger till Radio Gävleborg att han är mycket missnöjd med hyrläkarföretagets prestationer. Landstinget och bemanningsföretaget för nu diskussioner hur situationen ska lösas och ytterst kan det handla om skadeståndsanspråk från landstingets sida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista