1 av 2
Kenneth Arvidsson som är ordförande för Hedesunda IF jobbar för planen om nya idrottshallar i Hedesunda. Foto: Martin Hult / Sveriges Radio
2 av 2
Anton Lundberg som spelar ishockey i Hedesunda skulle gärna göra det i en ishall. Foto: Martin Hult / Sveriges Radio
Gävle

Ambitiösa planer i Hedesunda

1:58 min

I Hedesunda jobbar idrottsföreningen för att få till flera olika inomhushallar för ishockey, bollsporter och friidrott. Som det är nu får de som spelar ishockey göra det på en utomhusrink.

Anton Lundberg som spelar ishockey i Hedsundas division-3-lag skulle gärna ha tak:

– Med en hall blir säsongen längre. Man kan gå på is tidigare.

Hur är det att spela hockey utomhus?

– I motvind är det inte allt för kul. Det värsta är när det är snöigt. Alla försöker hitta pucken och göra något med den - vilket är ganska omöjligt, säger Anton Lundberg.

Ambitiösa planer
Idrottsföreningen i Hedesunda har i många år försökt få till en ishall. Utan att lyckas. Men föreningen har inte gett upp försöken. Tvärtom är idén nu att försöka göra något mer ambitöst som fler kan ha nytta av.

Idén är att skapa en samlad idrottsanläggning som skolan, föreningar och företag kan ha nytta av. Tanken är att alla möjliga sporter skulle kunna få plats. Till exempel ishockey, konståkning, fotboll, innebandy, basket och friidrott - på ett ställe. Men då skulle det behövas byggas både en ny ishall och en ny idrottshall.

Kommunen har gjort en förstudie som pekar ut flera olika tänkbara platser - nära skolan eller vid den nuvarande Hedesunda Idrottsplats.

Mycket är oklart än
Men det är oklart vad det skulle kosta och hur det ska betalas.

– Det är inte tänkt att vi bygger allt i ett steg. Det kan bli många steg, säger Kenneth Arvidsson som är ordförande för Hedesunda IF.

Hur stora förhoppningar har du om att det ska kunna bli något av planerna?

– Jag upplever det som ett genuint intresse från kommunledningen. Men sedaär frågan när vi kan starta upp, säger Kenneth Arvidsson.

Ett lyft för hockeyn
Om allt går i lås så skulle en ishall bli ett lyft för hockeyn i Hedesunda tror Anton Lundberg:

– Jag tror att det skulle lyfta laget om vi får träna mer och får hit fler spelare. Vi skulle kunna klättra i divisionen. Det skulle betyda grymt mycket för laget, säger Anton Lundberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista