Sandviken

Inomhusbandy gör att Saik vågar satsa

1:47 min

Nu kan Saik börja fokusera på att spela bandy inomhus i vinter. Den senaste tiden har det varit osäkert om de skulle få spela hela säsongen inne i arenan. Men i går meddelade styrelsen att bandyn blir kvar inomhus i alla fall den här vintern.

Och klubbens ordförande Lars-Olof Skoog kan pusta ut:

– I ett kortare perspektiv innebär det att vi kan värva medlemmar, utveckla evenemang som vi har en del idéer om den här säsongen och sälja förköpsbiljetter. Vi har sålt jättedåligt med årsbiljetter så här långt. Det räknar vi med ska sätta fart nu när folk vet att vi ska vara inne hela vintern, säger han.

Ja, i går kom beskedet att isen kommer att ligga kvar inne i Göransson arena hela säsongen 2011-2012. Och det glädjer bland annat Sandvikenbon Chris Linander.

– Jag tycker att det är bra eftersom det känns som att arenan byggdes för att vi ska kunna vara stolta över vårt Saiklag. Vintrarna är ju så osäkra nu för tiden så man vet inte om man har is för att träna. Vill man hänga med de bästa lagen i Sverige, som Saik alltid har tillhört, så måste de få träna inomhus, säger hon.

Men hur det blir efter den här säsongen är det fortfarande ingen som vet. Arenans VD Fredrik Granting säger att bandyspelarna troligtvis kommer att få spela utomhus till viss del.

– Det kan innebära delar av säsongen. Vi måste tillsammans hitta vägar och Saik är fullt medvetna om att det kommer att ske förändringar där alla måste bidra.

Även om Saiks ordförande hoppas att de inte ska behöva kliva ur arenan i framtiden så inser han att det måste bli så.

– Jag tror säkert att vi kommer att spela matcher utomhus. Det är nog en eftergift vi måste göra i slutändan. Men att inte få vara inne tre månader, det tror jag att vi hittar lösningar för att motverka.

Anna Molin
anna.molin@sverigesradio.se