Gefle - Häcken 2-2

Mot sjunde raka förlusten - då nickade Bernhardsson till

0:35 min

Gefle såg ut att gå mot sin sjunde raka förlust i allsvenskan. Då satte lagkaptenen Daniel Bernhardsson pannan till, och med Gefles första hörnmål den här säsongen såg han till att det blev delad pott på Strömvallen på söndagen.

Gefle - Häcken 2-2

Ett jättemisstag höll på att ge Gefle sjunde raka förlusten.

Men Daniel Bernhardsson räddade en poäng till laget efter en sen kvittering.

Ett Gefle i stor poängnöd hamnade i 0-1-underläge efter en händelselös första halvtimme, nästan kliniskt fri från närkamper, då ex-GIF:aren René Makondele fick bra träff efter en rörig situation i straffområdet. Då svarade hemmalaget omgående, när Mikael Dahlberg nickade in Zakaria Abdulais pricksäkra inlägg.

Men den som hoppats på bättre fart efter kvitteringen blev besviken, och några vidare målchanser skapades inte av något av lagen - innan ett jättemisstag av Gefles mittback Olof Mård höll på att ge en sjunde förlustmatch i rad.

Mårds tveksamma agerande gav skyttekungen Mathias Renegie fritt fram, han rundade Mattias Hugosson och rullade in 2-1-målet med en dryg kvart kvar.

Gefle bytte in nyförvärvet från Västerås SK, Simon Lundevall, i slutet av matchen. Då blev det fart på hemmalaget. Och en hörna av Jonas Lantto räddade också en poäng.

I den 87:e minuten blev Daniel Bernhardsson - högerbacken som den här matchen tog plats på mittfältet - en högst ovan matchhjälte när han nickade in 2-2.

TT

Webbkommentator: Martin Svensson

Andra halvlek:

89. MÅL! GEFLE - HÄCKEN 2-2. Daniel Bernhardsson kvitterar för hemmalaget med en nick assisterad av Jonas Lantto.

"Ranegie har varit helt osynlig i matchen, men det är väl det som kännetecknar en skyttekung" säger Radiosportens kommentator Magnus Wahlman.

73. MÅL! GEFLE - HÄCKEN 1-2. Mathias Ranegie ger Häcken ledningen på nytt med sitt 18:e mål för säsongen.

46. Andra halvlek är igång. Inga byten.

Första halvlek:

45+1. Paus.

29. MÅL! GEFLE - HÄCKEN 1-1. Mikael Dahlberg kvitterar omgående för hemmalaget assisterad av Zakaria Abdullai.

27. MÅL! GEFLE - HÄCKEN 0-1. Rene Makondele ger gästerna ledningen.

1. Matchen är igång.

Radiosporten
fotboll@sr.se