VALBO

"Bäckis" invigde nya arenanamnet

1:30 min

I samband med avslutningen av hockeyturneringen Tommy Sjödin Cup passade Valbo Hockey Club igår på att inviga ett nytt gym och byta namn på ishallen. Det nya namnet är Nickback arena och kommer såklart från hemmasonen Niklas Bäckström.

– Det är ett bra sätt att ge tillbaks genom och det var väldigt kul när Valbo hörde av sig. Det är kul att det blir ett nytt gym också och det är kul att ge alla ungdomar och juniorer förutsättnignar och träna och förhoppningsvis föds nya talanger, säger Niklas Bäckström.

Att Niklas Bäckström är populär på hemmaplan gick inte att ta miste på, igår utan för föredetta Valbo ishall. Kön med ungdomar som ville ha hans autograf ringlade lång.

Nöjd ordförande
Valbo HCs ordförande Per Persson var mycket nöjd efter invigningen och förväntansfull inför samarbetet med Niklas.

– Det känns fantastiskt att vi fått en sådan osannolik möjlighet att bli förknippade med vår fixstjärna. Vi har ju aldrig haft en så stor stjärna som kommer från Valbo och det kommer vi väl kanske aldrig att få igen heller, säger han.

Hoppas locka fler till hockeyn
Valbo HC hoppas att Niklas varumärke ska locka fler Valboungdomar att prova på hockey men man hoppas också på att det ska stärka samarbetet med sponsorerna. För Niklas egen del är det framförallt hans känslor för moderklubben som är drivkraften och Valbo har en given plats i hans hockeyhjärta.

– Självklart, det kommer man alltid att ha. Man är ju Valbopojke så det kommer alltid att finnas kvar, avslutar han.

Ulric Jansson
ulric.jansson@sverigesradio.se