Friidrottseliten till Gävle nästa sommar

Svenska friidrottsförbundet beslutade idag att Gävle ska få storfrämmande veckan före midsommar nästa år. Carolina Klüft, Stefan Holm, Christian Olsson och många andra friidrottsstjärnor i skiktet under den Europeiska Superligan kommer alla att tävla på Gavlestadion.

Gävle har alltså i konkurrens med flera andra Svenska städer lyckats kamma hem en stor friidrottsshow. Kul för både Gävle och arrangören Gefle IF:s friidrottssektion tycker föreningens vice ordförande Mats Åkerlind som är övertygad om att spelen kommer att locka både hela den svenska friidrottseliten och en hel del internationella storheter till Gävle.
Tävlingen utgör nämligen både på dam- och herrsidan friidrottslandslagens chans kvala in till till den högsta elitnivån och rätten att att delta i den Europeiska Superligan. Att den chansen ökar på hemmaplan gör inte tävlingen mindre intressant, säger Mats Åkerlind. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".