Gävle

Överfallsvåldtäkt i Gävle i natt

1:33 min

En 32-årig kvinna har anmält att hon blev överfallen och våldtagen på Regnbågsgatan i Andersberg i Gävle i natt. Våldtäkten skedde strax före klockan två på natten och eftersom det var mörkt har hon inte kunnat ge någon bra beskrivning av mannen för polisen.

– Hon har åkt taxi upp och kliver ur och ska gå till sin bostad. På väg till bostaden är det en man som tilltalar henne och han följer efter henne och på en plats blir hon nedknuffad på marken och mannen ger sig på kvinnan, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman.

Hur mår kvinnan nu när ni har pratat med henne?

– Det förstår alla att i sådana här situationer så mår man inte bra. Både fysiskt och psykiskt är man skadad.

Polisen knackar dörr
Kvinnan kunde alltså bara lämna en vag beskrivning av den misstänkte gärningsmannen och polisen genomför nu operation dörrknackning i Andersberg för att samla ytterligare vittnesmål och iakttagelser kring den aktuella tidpunkten. Ett stort antal poliser jobbar med fallet, berättar Mikael Hedström.

– Vi är uppe i området med ett tiotal poliser och försöker skaffa så mycket uppgifter som möjligt.

Det här är en i raden av flera överfallsvåldtäkter den senaste tiden, vad tyder det på?

– Det finns inget just för stunden som pekar på att det skulle finnas någon gemensam nämnare med det som hände vid Länsmuseet där ser vi ingen koppling i nuläget men det finns som sagt några andra händelser också och nu ska vi sätta oss  ner och analysera hur många gemensamma nämnare som det finns, säger Mikael Hedström.

Polisen vill gärna få in tips från eventuella vittnen.

Anna Molin
anna.molin@sverigesradio.se