"Inget lag ska behöva åka ur elitserien" - Brynäs sportchef har fått kalla fötter

Med massor av lediga NHL-stjärnor på spelarmarknaden har förutsättningarna radikalt förändrats för elitserielagen denna säsong.
Brynäs sportchef Mikael Sundlöf har fått så kalla fötter inför mötet med Modos Peter Forsberg, bröderna Sedin och de andra inköpta NHL-profsen att han föreslår nya regler för elitserien - inget lag ska kunna åka ur..

Sportchef Sundlöv säger till Radio Gävleborg att mycket av spelet i elitserien nu handlar om vilka lag som har råd att köpa in lock-outade NHL-spelare. Och när nu förutsättningarna har ändrats så drastiskt, vore det ett ypperligt tillfälle att utöka ligan till 14 lag. Alltså - att låta två lag komma upp i elitserien nästa år - men inget lag åker ur.
Brynäs hoppas för egen del att de får de ekonomiska förutsättningar som krävs för att kunna krydda laget med en och annan NHL-spelare.

Varje spelare skulle kosta klubben runt en miljon kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".