Hjärnskadade får inte plats på specialkurs

Hjärnskadade från hela mellansverige söker till Fornby folkhögskola i Dalarna, som har en specialkurs för hjärnskadade. Men - hälften av alla som söker specialkursen får avslag på grund av att platserna inte räcker till.

Det här har lett till att flera rehabiliteringsavdelningar har slutat göra reklam för kursen för att inte göra fler besvikna. Specialkursen för hjärnskadade har åtta platser och riktar sig till alla som har fått en hjärnskada genom olyckshändelse eller sjukdom men eftersom upptagningsområdet är hela mellanSverige så räcker alltså platserna inte till. En av dom som däremot fått en plats på kursen  är Hanna Petterson från Gävle, som för tre år sedan var med om en svår cykelolycka - en olycka som kom att förändra hennes liv totalt. En annan som har fått plats på kursen för de hjärnskadade,  är Monica Karlström från Sandviken som var med om en trafikolycka i USA. För henne var det viktigt att få träffa andra i samma situation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".