Brynäs-Modo 5-2

Brynäs vann mot Modo - och Ekholm återvänder

2:02 min

Brynäs vann i kväll mot Modo hemma i Läkerol Arena. Dessutom fick man under kvällen ett efterlängtat besked i att Mattias Ekholm vänder hem från NHL och Nashville Predators och förstärker laget på backsidan.

 Radiosportens Eric Lundin valde "lagens lirare":
Brynäs: Jakob Silfverberg
Modo: Joonas Lehtivuori

Mattias Ekholm lämnade Brynäs efter förra säsongen efter totalt 60 matcher och 10 mål. Backen ställde in siktet på NHL-spel med Nashville Predators men väljer alltså att efter två spelade matcher åka hem till Sverige igen. Där väntar spel med Brynäs i elitserien igen.

– Det är precis vad Gävlelaget behöver, med honom i laget stärker man sina aktier att gå långt i ett SM-slutspel, säger Radiosportens expert Lars-Gunnar Jansson.

Att Ekholm återvänder till Brynäs kommer få fler effekter, enligt Jansson.

– Laget blir väldigt mycket starkare, han är ju skicklig som sjutton. Men också att de befintliga backarna, jag tänker närmast på Lasse Jonsson som är en gudabenådad spelare men har varit en slät figur i början av elitserien. Han kommer nog få sätta fart på grillorna nu för att hänga med det här gänget, och när han gör det blir han nästan ett nyförvärv i Brynäs, säger Jansson.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se