Inför Elitserien

Bollnäs GIF tar nya tag

1:44 min

I veckan drar bandyns Elitserie igång och P4 Gävleborg börjar nu uppladdningen genom att ta tempen på de fyra länslagen. Först ut är fjolårsfinalisterna Bollnäs GIF som inför den här säsongen bytt både spelare och tränare.

Förra säsongen slutade minst sagt lite snöpligt för Bollnäs del. Ett fint år som skulle krönas med lagets första SM-guld sedan 1956 slutade istället med depp och hängande huvuden.

Mycket nytt inför säsongen
Inför den här säsongen är det mycket som är nytt i "Giffarnas" läger. Linus Forslund som på Studenternas gjorde två mål för laget, har försvunnit till motståndarna Sandviken och Pär Törnberg har gått tillbaks till Edsbyn. Motsatt väg har istället Robin Ehn kommit och dessutom har man värvat ännu en finländare i unge Samuli Helavuori.

– Vi har fått fördela om rollerna i laget och det har vi jobbat med under försäsongen. Det börjar kännas bra men det är en bit kvar innan vi är riktigt nöjda, säger Patrik Larsson som inför den här säsongen tar över som ny tränare för Bollnäs efter Hans Åström.

Inga stora taktiska förändringar
Men Larsson tror inte att det kommer att märkas allt för tydligt att han tagit över rodret och menar att Bollnäs kommer att spela ungefär på samma sätt den här säsongen som tidigare.

– Jag tror inte det kommer bli så anorlunda. Det är en av mina uppgifter som varit med och spelat i det här systemet att se till så att vi jobbar vidare på de framgångar som Bollnäs bandy haft de senaste åren.

Om du får tippa vilka som höjer bucklan på Studenternas i mars då, vilka blir det då?

– Det är många som kommer att vara med och slåss om det men jag tror Hammarby kommer att vara ett av lagen.

Och kanske Bollnäs?

– Ja kanske, förhoppningsvis!

Martin Svensson
martin.svensson@sverigesradio.se

Fråga