Inför Elitserien

Får SAIK jubla igen?

1:39 min

Ikväll tjuvstartar Elitserien i bandy med match för Sandviken borta mot Villa Lidköping. Sandviken har inför den här säsongen tappat tre av sina absolut största stjärnor i Daniel Mossberg, Michail Svesjnikov och Daniel "Zeke" Eriksson men hoppas trots det kunna upprepa fjolårets guldbragd.

En som ska fylla luckan efter stjärnorna är Johan Löfstedt som hämtats in från Vetlanda, men själv känner han ingen större press.

– Nej, det är många som påpekar det att jag ska ersätta de spelarna men om jag börjar tänka på det så tror jag det kommer sätta käppar i hjulet. Jag ska göra det jag gjort i Vetlanda och jag har ungefär samma roll i SAIK och får känna mig rätt fri i den offensiva delen, säger han.

Forslund har återvänt till Göransson Arena
Utöver Johan Löfstedt, har Linus Forslund, Bollnäs succéman från förra årets final, hämtats hem till Göransson Arena efter två säsonger i Hälsinge-exil. Nu är frågan om han kan återupprepa fjolårets succé.

Sandvikens tränare heter Thony Lindquist och han har höga förhoppningar på säsongen.

– Vi vill vara med trots att vi tappat tre fix-stjärnor och fyllt på med ungdomar och Linus och Johan så vill vi vara med och kampa om de bästa positionerna och vi ska störa de allra bästa, säger han.

Vägen mot Studenternas börjar ikväll
Och kanske börjar Johan Löfstedt och Sandvikens väg mot Studenternas, redan ikväll mot Villa i Lidköping.

– Det kommer bli en fantastiskt häftig match. Årets höjdpunkt på bortaplan tycker jag med 4000-4500 på läktaren. Ett offensivt Villa förväntar jag mig som vill göra massa mål. Det gäller att vi står pall i defensiven och sakta men säkert växer in i matchen och maler ner dem, säger han.

Martin Svensson
martin.svensson@sverigesradio.se