Inför elitserien

Nu vill Broberg mer

1:46 min

Förra året tog det stopp för Broberg i kvartsfinalen mot Villa Lidköping och inför årets säsong är laget inte högre rankat.  Men trots det är målsättningen att höja sig en nivå.

– Vi har låga förväntningar utifrån men höga ambitioner internt. Vi vill äta oss lite närmare topp fyra och sen vad det innebär, om det är semifinal eller final, det får vi se, säger Svenne Olsson, tränare i Broberg/Söderhamn.

Nya kökssluckor i Broberg
Broberg ska i år fortsätta sin väg mot toppen av bandyns Elitserie. De fem senaste säsongerna har tagit slut i kvartsfinalen för Broberg men i år hoppas man ta sig längre. Inför säsongen har Vadim Arkhipkin och Calle Rutqvist försvunnit till Ryssland och Hammarby och istället har Ilari Moisala och Jesper Öhrlund förstärkt laget. Men det är inte omsättningen i spelartruppen som varit viktigast för Broberg, det säger Svenne Olsson.

– Det främsta som har hänt i vårat lag är att vi har fått verka i lugn och ro i klubben och även spelarna. Några spelare har opererat sina skadade fötter vi har fått ordning på Jonas Nordgrens rygg. 

– Jocke Hedqvist ser mycket bättre ut i år som jag sa, vi ser mycket bättre ut internt. Fasaden ser likadan ut men köksluckorna och golvet är utbytt, vi är lite fräschare internt.  

Fortsätter anfalla
Trots att ambitionen är att höja sig ett steg resultatmässigt, så behöver inte Söderhamnsborna vara rädd för att det kommer spelas defensiv bandy på Hällåsen den här vintern. Broberg kommer fortsätta att anfalla.

– Brogerg ska fortsätta att vara offensiva. vi ska spela med fart och fläkt och vara frejdiga. Vi ska utnyttja våran skridskoåkning, våran hunger som vi har i laget. Det viker vi aldrig en tum på, säger Svenne Olsson. 

– Det vi bör styra upp lite mer är lite ordnade rollformer defensivt. Ha en lite bättre kontrollerad defensiv men vi ska absolut inte tulla på vår offensiv. Snarare utveckla den mer och kanske ett lite mer avancerat lyftspel.  

Martin Svensson
martin.svensson@sverigesradio.se