Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Trafiksituationen på Kungsgatan har förvärrats tycker Michael Ericsson, vårdenhetschef. Foto: Emil Tomassen / Sveriges Radio
hudiksvall

Trafiksvårigheter för ambulansen

"Ibland blir det stopp"
1:36 min

Ambulansen i Hudiksvall har svårt att nå fram till sitt garage. Framkomligheten har försämrats på grund av att trafiken dragits om i centrala delarna i Hudiksvall. Resultatet av det är att Kungsgatan är hårt trafikerad.

– Tittar man på gatan hur det ser ut i dag så är det inte optimalt på något sätt. Den är lite för smal. Ibland blir det stopp när exempelvis två bussar blockerar vid busshållplatsen, då kan det bli stopp i trafiken, säger Michael Ericsson.

Han är vårdenhetschef i Hudiksvall och Nordanstig, och menar att utvecklingen nu börjar bli problematisk för ambulansverksamheten i Hudiksvall.

Ja det säger Michael Ericsson, vårdenhetschef i Hudiksvall och Nordanstig. Trafiksituationen på Kungsgatan i Hudiksvall, den gata där ambulansen har sitt garage, har enligt honom sakta men säkert förvärrats. Detta efter flera års satsningar på att driva buss- och biltrafik bort från centrum å mot gator som Kungsgatan å Drottninggatan. Men på tekniska förvaltningen upplever man inte problemet som stort.

– Vi gjorde anpassningar direkt efter ombyggnationen av salutorget, sen har vi inte hört några synpunkter. Stoppljusen och den bredare delen av gatan som finns idag borde vara tillräckligt som vi kan bedöma det idag, säger Jan Kroppegård, chef tekniska förvaltningen.

Men Michael Ericsson menar alltså att situationen har förvärrats, och att det börjar bli dags att ta upp frågan på nytt.

- Det är först nu trafiken börjat öka mycket, så vi får själva ta tag i det så snart som möjligt, säger han.

Emil Tomassen
emil.tomassen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".