Per Nilsson och Magnus "krogen Wallin" visar stolt upp den nya ishallen som invigs i morgon efter ca 4 000 timmars frivilligarbete, 5,5 miljon från Hudiksvalls kommun och insamling på över 500 000 kr till väggar
Hudiksvall

Byns stolthet invigs

"Man kan göra det omöjliga här"
1:27 min

I  morgon är det är en stor dag för lilla byn Lindefallet mellan Hudiksvall och Söderhamn. Efter sju månaders intensivt arbete med 4000 frivilliga timmar, invigs byns ishockeyhall.

– Det är en otrolig anda här i byn. Man kan göra det omöjliga här alltså. Jag tror säkert att vi kan få upp en måne i hallen till och med, säger Per Nilsson.

– Byn är värd att satsa på, säger Magnus Wallin.  

Varför har du engagerat dig så mycket?

--Man brinner för det här. Det är roligt att vara här och umgås och så, säger Magnus Wallin.

Nu är väggarna på plats men det var inte meningen väl?

-- Andreas vår ordförande, han beställde dem och sa att nu fixar vi det här, säger Magnus Wallin.   

Magnus "krogen" Wallin, A-lagshjälte och byggare. Det var en Idé för fyra år sen. Det blev projektgrupp och 5,5 miljon kr från Hudiksvalls kommun. Byggstart i april och 30 personer som arbetat oupphörligt med hallen medan andra har samlat in pengar till väggarna.

– Då var vi tvungen att hitta på någon lösning för att få in pengar så då började vi sälja väggelement för 500 kronor eller 5000 kronor, säger Dagny Forsman, kassör.

– Vi har fått inöver 500 000 kronor och det trodde jag aldrig. Det är fantastiskt vad folk ställer upp och det är inte bara bybor som köpt utan andra också, säger Dagny Forsman, kassör.  

– Jag var ute och åkte på söndagsmorgon och det var nästan så att man blev tårögd. Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva det här, säger Magnus Wallin.

Hasse Persson
hasse.persson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".