Ortsbor chockade: Två brandmän ska bort i Hedesunda

Räddningsledningen i Gästrikland vill nu dra ner på antal brandmän i Hedesunda. Från fem stycken till två för att spara 400.000 kronor som ska användas till den nya Brandstationen i Rörberg.

Hedesundaborna är nu chockade och går nu man ur huse för att protestera mot nedskärningen. Anledningen till neddragningen är att det fattas 2,7 miljoner i budgeten hos räddningstjänsten i Gästrikland smatidigt som det planeras för en helt ny brandstation i Rörberg utanför Gävle.
Thor Leif Gustavsson ,ordförande i Brandmännens riksförbund i Gästrikland är nu upprörd och menar att besparingen kan innebära fara för liv i Hedesunda - då lagen säger att det måste finnas fem stycken man på en brandstation för att man ska kunna genomföra en rökdykning. Om två man måste bort i Hedesunda så får branmännen där vänta i 25 minuter på förstärkning från Rörberg eller Österfärnebo. Hedesunda har 3000 st innevånare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista