10 st anmälningar om magsjuka i Sandviken

Sandvikens kommun har nu fått ta emot ca 10 st anmälningar om magsjuka pga att tarmbakterierna i vattenledningsnätet

Däremot så har sjukvårdrådgivningen  inte sett att antalet magsjuka har ökat i Sandviken på grund att tarmbakterierna i vattenledningssystemet. Marilou Hamilton på Sandvikens Energi menar dock att det inte utesluter att många har blivit magsjuka av vattnet eftersom sjukvårdrådgivningen bara går på statistik över hur många som har anmält magsjuka och jämfört det med vad som kan vara normalt eller icke.
I går spolades och rengjordes vattentornet i Sandviken för att eventuellt utesluta att några bakterier kom därifrån. Men som det ser ut nu så finns det fortfarande bakterierna kvar i vattenledningsnätet i Sandvikens kommun. På måndag så börjar med att göra den första stora klorspolningen i vattensystemet. Man kommer att beta av bostadsområde efter bostadsområde och de personer som det gäller kommer att få info per brev från kommunen två dagar innan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista