Vänsterpartisten Lotta Lagnander har skatteskulder och obetalda parkeringsböter

Vänsterpartisten Lotta Lagnander som i fredags helt oväntat hoppade av sina politiska uppdrag i landstinget har skulder till staten på drygt 200.000 kronor .

Lotta  Lagnander har bland annat skatteskulder på drygt 88 000 kronor och nästan lika mycket i uteblivet underhåll. Dessutom har hon obetalda parkeringsböter på drygt 15 000 kronor, hon har också obetalda studieskulder tevelicens avgifter och bilskatt.
För närvarande görs en löneutmätning på 10 000 kronor i månaden från Lagnanders lönekonto - pengar som går direkt till underhållet eftersom det är en priotiterad skuld. Men hur det blir med möjligheten att fortsätta med den avbetalningen nu efter avhoppet är oklart. 
Enligt vänsterpartiets partisekreterare Pernilla Zertaerus - tidigare kommunalråd i Gävle så är - en situation med stora skatteskulder som vänsterpartist  - ohållhbar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".