Polisen lägger ned utredningen om dödsfallen i Skutskär

Polisen har beslutat att lägga ned utredningen kring de två dödsfall i Skutskär i går eftermiddag, då en äldre man sköt ihjäl sin hustru och sedan sig själv. Orsaken är, enligt Lena Larsson som är Uppsalapolisens presstalesman, att gärningsmannen också är död, och polisen har inte någon misstanke om att någon annan skulle vara inblandad.

Det finns uppgifter om att den äldre mannen och kvinnan skulle flytta till äldreboende och att de då skulle vara tvungna att flytta isär, och att det här skulle ha utlöst dådet. Men från Älvkarleby kommun vill man inte kommentera om det kan ha varit så eller om man ska göra ytterligare utredningar. Däremot säger socialchef Jan Åke Olsson att händelsen ska diskuteras bland de anställda på kommunen som haft med fallet att göra. Jan Åke Olsson tror att medias spegling av äldrevården och de neddragningar som varit inom sociala omsorgen har oroat människor, och att det därför är viktigt hur personal inom äldreomsorgen bemöter människor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".