Brynäs-Frölunda 4-3

Granström Brynäs matchvinnare mot Frölunda

1:29 min

Brynäs bröt förlusttrenden efter 4-3 hemma mot bortasvaga Frölunda. Jonathan Granström har hittat målformen och blev matchhjälte för hemmalaget.

Det var två formsvaga och skadedrabbade lag som möttes inför en välbesatt arena, säsongsbästa 8 079 åskådare. Även två tidigare serieledare, skulle man kunna lägga till.

Brynäs, med tre raka förluster bakom sig, hade det mesta av spel och chanser men hade svårt att skaka sig av ett effektivt Frölunda. En målexplosion halvvägs in i förstaperioden gav hemmalaget en 2-1-ledning, men Fredrik Pettersson kvitterade med en och en halv minut kvar till paus.

I andra perioden kom ändå det lilla ryck som behövdes. Mads Hansen sköt 3-2 - ett mål som Magnus Hellberg i bortakassen möjligen skulle ha kunnat göra något bättre på - och Jonathan Granström rakade in en retur i powerplay fram till 4-2.

Det var Granströms tredje mål på sex matcher efter att ha gått mållös i de första 23 omgångarna.

Frölunda ryckte upp sig och fick in en reducering innan andra periodens slut genom ett stenhårt slagskott av backen Fredrik Eriksson, men den förväntade anstormningen från gästerna uteblev i tredje perioden.

Frölunda är alltjämt sämst av alla elitserielag på bortaplan. Däremot är man bäst av alla på sin hemmaplan, där laget möter Luleå redan under söndagskvällen.