Stormen Dagmar

3 000 strömlösa i Nordanstig

1:26 min

Även hälften av Eons alla kunder i Nordanstig var fortfarande utan ström på tisdagsförmiddagen. Totalt rör det sig om omkring 3.000 hushåll.

– Jag har jobbat länge i den här branschen men jag kan inte komma i håg att vi har haft så här extremt hårda vindar. Företaget har aldrig haft så här många strömlösa kunder i Norrland någonsin, säger Lars Höglund, regionchef, Eon Sundsvall.

Det är främst skador på stolpar som orsakar strömavbrottet efter stormen Dagmars framfart i länet. I går kväll jobbade 65 personer ute på fältet för att få tillbaka strömmen. I dag blir det ännu större pådrag med ännu fler arbetare och helikoptrar i luften för att hjälpa till att hitta de platser där det behöver repareras.

– Vi kopplar av elnätet i första hand sen börjar själva felavhjälpningen och det tar lite längre tid, säger Lars Höglund.

– Vi har förhoppning att elen ska vara tillbaka i dag. Men vi får in rapporter om att det är omfattande skador på elstolparna som måste bytas och liknande. Det kan i värsta fall betyda att elen är tillbaka på onsdagen för vissa kunder, säger Lars Höglund.

Angelica Ränttilä
angelica.ränttilä@sverigesradio.se

Nyheterna, P4 Gävleborg

026-66 65 30
nyheterna.gavleborg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista