Vattenproblemen i Sandviken nu in på fjärde veckan

Sandvikens dricksvatten är fortfarande infekterat av kolibakterier. Trots att kommunen efter upptäckten av bakterierna för tre veckor genomfört omfattande försök att rengöra vattenledningarna, kvarstår för de allra flesta rekommendationen att allt dricksvatten ska kokas.

I drickvattenproblemens Sandviken har rekommendationen att koka konsumtionsvattnet ännu bara upphävts för de boende på Skogsfruvägen, Älgstigen och Tallbacksvägen i bostadsområdet Norrsätra. Det ska tilläggas att även området strax norr om Gävlevägen - där Bessemergymnasiet och Gävle Energi ligger - också har drickbart vatten.
Söndag natt blir enligt kommunens Vattenchef Marilou Hamilton också provsvaren från området Norra Barrsätra klara, men där gäller alltså ännu kokningsrekommendationen. Tidigast på måndag kan vattnet i det området få grönt ljus och i så fall går skriftliga besked ut om den saken under dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".