Dyra avgifter i Ockelbo

Det är dyrast att bo i Ockelbo kommun medan Gävle kommun är billigast i Gävleborg när det gäller kommunala avgifter.
Det visar en undersökning som Hyresgästföreningen, Fastighetsägarna och HSB har gjort. Studien jämförde de olika kommunernas avgifter för avfall, vatten och avlopp, el och fjärrvärme.

Den totala kostnaden för kommunala avgifter är lägst i Gävle. Där kostar det knappt 220 kronor per kvadratmeter och år. I Ockelbo, som är dyrast, är summan drygt 264 kronor per kvadratmeter och år. Hyresgästföreningen ska nu samla in uppgifter från kommunerna i länet för att ta reda på hur de sätter sina olika taxor. Man vill titta på den ekonomiska bakgrunden till avgifterna och om kommunerna tar betalt för den faktiska kostnaden.
Tryggve Åkesson, som är tekniskt ansvarig i Ockelbo, försvarar de höga avgifterna med att det alltid är dyrare på landsbygden eftersom färre människor utnyttjar t ex vattenledningar. Därmed blir kostnaden per hushåll högre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista