bollnäs

Nytt förslag om Nytorp

Turerna kring naturbruksgymnasiet Nytorp fortsätter. Nu tänker en annan konstellation söka om att få starta friskola. Det är den tilltänkta ägartrion som kontaktat en grupp om fyra personer.

Naturbruksläraren Anders Schön ingår i fyramannagruppen och han bestämde sig för ungefär två veckor sedan att vara med och starta friskola:

– Som det ser ut nu så är det jag som är lärare och de andra jobbar på rådgivningsföretag inom branschen, säger Anders Schön.

Två grupperingar
Det är nu alltså två olika grupperingar från orten som vill starta friskola på Nytorp.

Den andra gruppen är Centerpolitikern Karin Ånöstam med flera som lämnade det lägsta anbudet.

På måndag ska kommunfullmäktige i Bollnäs fatta det formella beslutet om att sälja naturbruksgymnasiet Nytorp.

Förslaget är att Jan-Erik Hansson, Pär Eriksson och Pär Eklund som lämnat in ett anbud på 7,5 miljoner kronor ska få köpa anläggningen.

Nytt samarbete
I deras affärsplan stod det inget om att de vill fortsätta driva Nytorp som ett naturbruksgymnasium men enligt Jan-Erik Hansson berodde det på att inget var klart då.

Men nu har alltså ett samarbete inletts med gruppen där läraren Anders Schön ingår och han tycker det är viktigt att Nytorp får fortsätta.

– Det är viktigt att Nytorp blir kvar för att bevara arbetskraften inom branschen i framförallt länet men även att utvidga gränserna utanför länet, Anders Schön.