Nationalsocialist dömd för brott mot infödda svenskar

Nu på lördag ska nationalsocialister demonstrera i Söderhamn mot kriminella invandrare och deras brottslighet mot infödda svenskar.
Arrangör är nationalsocialisten Lars Lindholm från Valbo som själv har dömts för brott mot infödda svenskar.

Lindholm har nyligen dömts för misshandel och för att ha använt tårgas mot en infödd svensk för lite mer än ett år sedan.
Några veckor därefter har han också använt tårgas mot en annan infödd svensk. Där dömdes Lindholm aldrig för misshandel, dock för vapenbrott.
I helgen arrangerar samme Lindholm en demonstration mot kriminalitet och brottslighet. Men han demonstrerar inte mot sig själv utan mot invandrarna som han bland annat anser vara ett hot mot infödda svenskars säkerhet.

Lars Lindholm är dömd för:
- Misshandel av en infödd svensk hösten 2003. Lindholm sprutade först tårgas i offrets ansikte. Därefter utdelades ett antal slag och sparkar.
- Vapenbrott. Lindholm hamnade i bråk igen en dryg månad efter förra tillfället. Även denna gång använde Lindholm tårgas mot en infödd svensk.
Tingsrätten i Gävle dömde honom till skyddstillsyn och samhällstjänst i 60 timmar, motsvarande två månaders fängelse. I det senare fallet dömdes dock inte Lindholm för misshandel.

Tilläggas bör att Lars Lindholm i går kväll - efter intervjun - har kommit med uppgifter om att organisationen Blood & Honour ställer IN demontrationen Mot ett mångkulturellt samhälle, i Söderhamn imorgon. Orsaken sägs vara uppmärksamheten från media. Men polisen betraktar det inte som avblåst och tror att det organisationen bara lägger ut dimridåer.

Fakta Lars Lindholm

Född: 1985
Bor: i Valbo
Aktuell: Arrangör av den främlingfientliga demonstrationen i Söderhamn den 30 oktober. En av ledarna av Blood and Honour Gävleborg, en nationalsocialistisk organisation med målet att motverka det mångkulturella Sverige och säkra existensen av den vita rasen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista