Ingen borgerlig skuggbudget i Gävle - den politiska oppositionen har förpassats till läktarplats

Den borgerliga oppositionen i Gävle kommer inte att presentera en egen budget som alternativ till det budgetförslag för 2005 som i dag klubbas i kommunstyrelsen.

- Det är meningslöst att presentera en alternativ borgerlig budget, eftersom Gävlealliansen mellan socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet hittills stängt de borgerliga ute från allt inflytande i budgetprocessen.

Det säger moderaternas oppositionsråd Inger Källgren som i dag tillsammans med hela den borgerliga fyrklövern i Gävle kommenterade det budgetförslag som s, v och mp gemensamt presenterade för precis en vecka sedan.

Istället kommer därför oppositionen nu kräva att budgetförslaget i sin helhet återremitteras, så att även de borgerliga partiernas syn på Gävles framtida politiska utveckling kan skrivas in i kommunplanen.

- Skulle kommunstyrelsen förkasta det förslaget kommer vi mangrannt att reservera oss mot budgetförslaget, säger Inger Källgren.

Däremot kommer oppositionen vid dagens möte att kräva att det befintliga förslaget återremitteras så att också de borgerliga idérna om Gävles framtida utveckling kan vägas in i förslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".