Söderhamn

Rånförsök mot busschaufför i natt

1:53 min

Polisen har genomfört en teknisk undersökning efter att en busschaufför i Söderhamn utsattes för ett rånförsök vid ett-tiden i natt. Man har tagit hand om några delar från bussen på vilka man ska leta efter fingeravtryck och DNA för att om möjligt genom det hitta rånarna. Vid rånförsöket försökte två yngre män med kniv tvinga till sig pengar av chauffören.

Men rånarna fick inte med sig några pengar och busschauffören klarade sig utan några fysiska skador.

Under natten har polispatruller sökt efter gärningsmännen i området.

Leif Berglund, förundersökningsledare på polisen, beskriver vad som hände:

– Det var en busschaufför som kör sin buss på Norra Hamngatan i Söderhamn och han är på väg upp mot sjukhuset. Då passerar han ett gäng med fyra killar som står vid sidan av vägen och när han stannar vid en busshållplats en bit längre bort ser han att två av personerna närmar sig bussen. En av gärningsmännen kommer in i bussen och hotar honom med en kniv och vill ha pengar.

De fick tydligen inte med sig några pengar - vet du varför?

– Ja, den här rånaren begär ju kontanter men då säger chauffören att han inte har några kontanter med sig och att betalningen ofta sker på annat sätt. Under samtalet är också den andra personen på väg in i bussen men cheuffören ser det och hinner stänga framdörren. Och det gör att rånaren som befinner sig på bussen blir skärrad och lite rädd så han vänder och försöker ta sig ut, vilket han också gör. Sedan försvinner de därifrån.

Har man några spår efter rånarna nu?

– Ja, spår i den mening att vi kommer att göra en teknisk undersökning och förhoppningsvis kan vi hitta något i bussen.

Vet man hur chauffören mår i dag?

– Ja, han är ju skärrad av den här händelsen. Det är ju aldrig lätt att bli utsatt för ett knivrån så han känner sig inte bra till mods i dag, säger Leif Berglund, förundersökningsledare på polisen.